Aktuális!

 

Debreceni Csali HE. horgászversenyei 2022. évben

----------------------------------------

 

 

 

Ajándék tárgyak
Táskák, botttartók, zsákok
Forgók,kellékek, aprócikkek
Damilok, zsinórok, előkék
Feeder
Monofil pontyozó
Bojlis előke
Előke
Fonott
Távdobó
Pergető
Match
ÚJ TERMÉK !
Ágyak, székek, hálózsákok
Ágyak
Kiegészítők
Székek
Hálózsák
Orsók
Match
Multiplikátor
Univerzális
Harcsázó
Bolognai
Pergető
Feeder
Legyező
Harcifékes
Elsőfékes
Léki
Nyeletőfékes
Távdobó
Hátsófékes
Csónak, csónak motor,etető hajó
Bottartók, rood pod
Görgők
Bottartók
Rood Pod kiegészítők
Rood Pod
Adalék, aroma, dip
SpecialMix
BigCarp
SBS
CarpZoom
MarosMix
CarpAcademy
Van den Eynde
Haldoradó
Aromák
Dipek
Etetőanyagok
SpecialMix
BetaMix
Haldorádó
Bázis Mix
Fluo Energy
Standard
Junior
Gold Feeder verseny
Fermentix
TopMethod
TímárMix
MarosMix
BETAINOS
Basic
EA Record 2000
Special
Extra
XXL
Gyártók
Sátrak, ernyők
Sátrak
Ernyők, sátras ernyők
Sátor kiegészítők
Úszók
Havi akciók
Lámpák
Fejlámpák
Kézilámpák
Camping lámpák
Horogcsalik
Konzerv horogcsalik, kukoricák
Techno csalik
Száraz horogcsali
Műanyag csalik
Horog paszták
Ólmok, etető kosarak
Etető kosarak
Ólmok
Merítő, haltartó hálók, pontymatracok
Merítő nyél
Pontymatrac
Merítő fejek és kellékei
Haltartó hálók
Merítő hálók, mérő hálók
Horgok
Előkötött
Bojlis
Szakáll nélküli
Kétágú
Bojlis előkötött
Békés halas
Háromágú
Egyágú rablós
Horogélező
Bojlik, pelletek
CarpAcademy
Tímár
SBS
CarpZoom
Haldorádó
Pellet
Bojli
Dynamite baits
Botok
Harcsázó
Spod
Rakós
Pergető
Feeder
Legyező
Surf
Teleszkópos
Léki
Bolognai
Drop Shot
Spicc
Bojlis
Match
AKCIÓ
Ruházat
Nadrág, póló, mellény
Csizma, bakancs, papucs
Sapkák
Kesztyű, zokni
Napszemüveg
Esőruha, Thermo ruha
Dobozok, ládák
Magvak, magmixek
CarpZoom
MarosMix
Haldoradó
Kapásjelzők
Egyéb
Elektromos
Műcsalik
Plasztik csalik
Villantók
Ottó bácsi villantói
Speciális/egyéb műcsalik
Woblerek
Norizi
Yo-Zuri
Frenetic

Kosár

A kosár üres

 

Röviden

                                                                                  -Tájékoztató az állami horgászvizsgáról

- Horgász vizsga tananyag

- Horgász vizsga időpontok 2018

- Fogási naplók leadási határideje 

2018. február 28.    

 

 

PV TV

 

Hogy, mi a horgászat?

 

Szolunáris tábla 2022.

 

Facebook

 

Túrista állami jegy

Egy felületen megtalál mindent,

ami a 90 napos

turista állami horgászjegy

kiváltásához szükséges!

- állami turista horgászjegyhez

szükséges tananyag

- online kitölthető vizsga

- horgászjegy igénylése

- bankkártyás fizetés

 
 
 

Jó tudni

 TÉLI ÜNNEPEK

katt a képre

Hírek

Miért nem szeretjük a halat?

Miért nem szeretjük a halat? Mintha Magyarországon csak karácsonykor lenne halszezon, miközben a hal az egyik leginkább egészséges ételünk. Igaz, sokak szerint a népszerűtlensége oka az, hogy hamar romlik, büdös, szálkás, iszap ízű.

Sok tévhit övezi a halfogyasztást. Magyarországon néhány évtizede népi eledel volt a hal. Azt viszont senki nem vitathatja, hogy azokban az országokban, ahol nagyon sok halat esznek, alig ismerik az infarktust, a magas vérnyomást.

- Miért jó halat enni?- kérdeztük Szilágyi Gábort, a Győri Előre Halászati Termelőszövetkezet ügyvezetőjét.

- Az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy EGÉSZSÉGES. A húsok közül az egyetlen, amely szinte csak telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, mint pl. az omega3 és omega6 zsírsavak. Ezek elősegítik a szív- és érrendszeri betegségek gyógyulását, csökkentik koleszterinszintet, mérséklik a magas vérnyomást. Az omega3 zsírsavak fokozzák az agysejtek működését, lassítják a korral járó látásromlás folyamatát. Fogyasztása különösen javasolt gyerekeknek, kismamáknak, időseknek, de a fogyókúra esetén is ajánlott.

- Milyen halat együnk?

- A tengeri halak finomak, omega zsírsavakban gazdagok, ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a tengerek szennyezettsége miatt kevésbé egészségesek, mint a hazai édesvízi halak. Ráadásul többnyire fagyasztott állapotban kerülnek az üzletekbe, ezáltal a bennük lévő értékes tápanyagok egy része elveszik, ellentétben a frissen szállított magyar halakkal, amelyek legalább olyan jó ízűek, és magas az A, D, B1 és B2 vitamin tartalmuk is.

- Sokan félnek a szálkától, ezért inkább a szálkamentes tengeri halakat részesítik előnyben.

- Ez is tévhit. Ma Magyarországon több olyan édesvízi hal is van, amelyek szálkamentesek. Ilyen például a nevével ellentétben nem Afrikából szállított, hanem nálunk tenyésztett afrikai harcsa, vagy a már szintén itthon termelt barramundi. A feldolgozás fejlődésének köszönhetően azok a halak is biztonságosan fogyaszthatóak, amelyek egyébként szálkásak, hiszen azokat filézéssel, irdalással előkészítjük a fogyasztásra. Ilyen például a ponty, vagy a busa is.

- A másik „vád”, hogy a hal gyorsan romlik, ráadásul iszap ízű…

- Megfelelő tárolás mellett semmivel nem veszélyesebb a hal, mint bármely másik hús. De mint a többi élelmiszernél, úgy itt is be kell tartani azokat a szabályokat, amelyeket nem véletlenül találtak ki. Egyébként a magyar halak ma már egyáltalán nem iszap ízűek. A halastavakat folyamatosan tisztítják, karban tartják. A gazdák nem engedhetik meg maguknak, hogy akár egyszer is rosszabb minőségű halakat szállítsanak, hiszen a termelő mindig nevét adja az áruhoz. Legközelebb mástól vásárolnának a megrendelők.

- Halételek, de milyen formában?

- Lehet ebéd, de akár uzsonna vagy tízórai is. A halpástétomban, füstölt halakban, halsalátákban, halfasírtban, a friss halászlében ugyanúgy megtalálhatók a fontos omega zsírsavakon túl az ásványi anyagok is, (vas, szelén, jód, cink) mint a friss halakban, és az elkészítéssel sem kell bajlódni. Mindezek hazai termékek és szigorúan ellenőrzött körülmények között készülnek. A termelők a halkészítmények esetében is nevüket adják termékükhöz.

- Végül mivel tudná meggyőzni azokat, akik még mindig kétkednek?

- Aki jó minőségű halat vásárol, láthatja, hogy azok húsa rózsaszín, mert friss. És, aki még nem evett halat, vagy fél a szálkától annak első lépésként afrikai harcsát javaslok, mert szálkamentes és legkevésbé sem érezni a hal illatát, jellegzetes ízét. Ráadásul a halételek elkészítése (sütés - főzés) sokkal kevesebb időt, és ezáltal energiát igényel.

 

forrás:mixonline.hu