Aktuális!

 

Debreceni Csali HE. horgászversenyei 2022. évben

----------------------------------------

 

 

 

Damilok, zsinórok, előkék
Monofil pontyozó
Bojlis előke
Feeder
Fonott
Előke
Távdobó
Pergető
Match
Táskák, botttartók, zsákok
Bottartók, rood pod
Görgők
Bottartók
Rood Pod kiegészítők
Rood Pod
Ágyak, székek, hálózsákok
Ágyak
Kiegészítők
Székek
Hálózsák
Csónak, csónak motor,etető hajó
ÚJ TERMÉK !
Ajándék tárgyak
Forgók,kellékek, aprócikkek
Orsók
Match
Univerzális
Harcsázó
Multiplikátor
Legyező
Pergető
Harcifékes
Bolognai
Feeder
Léki
Távdobó
Hátsófékes
Nyeletőfékes
Elsőfékes
Ólmok, etető kosarak
Etető kosarak
Ólmok
Lámpák
Fejlámpák
Kézilámpák
Camping lámpák
Úszók
Adalék, aroma, dip
SpecialMix
BigCarp
SBS
CarpZoom
MarosMix
Haldoradó
Aromák
Dipek
CarpAcademy
Van den Eynde
Gyártók
Havi akciók
Horogcsalik
Konzerv horogcsalik, kukoricák
Techno csalik
Száraz horogcsali
Horog paszták
Műanyag csalik
Sátrak, ernyők
Sátrak
Ernyők, sátras ernyők
Sátor kiegészítők
Etetőanyagok
BetaMix
SpecialMix
TímárMix
Haldorádó
Standard
Bázis Mix
Fluo Energy
Gold Feeder verseny
Junior
TopMethod
Fermentix
MarosMix
BETAINOS
Basic
EA Record 2000
Special
Extra
XXL
Horgok
Bojlis
Szakáll nélküli
Előkötött
Békés halas
Kétágú
Bojlis előkötött
Egyágú rablós
Horogélező
Háromágú
Kapásjelzők
Egyéb
Elektromos
Dobozok, ládák
Bojlik, pelletek
CarpAcademy
Tímár
CarpZoom
SBS
Haldorádó
Pellet
Bojli
Dynamite baits
AKCIÓ
Magvak, magmixek
CarpZoom
MarosMix
Haldoradó
Merítő, haltartó hálók, pontymatracok
Merítő nyél
Pontymatrac
Merítő fejek és kellékei
Haltartó hálók
Merítő hálók, mérő hálók
Ruházat
Nadrág, póló, mellény
Csizma, bakancs, papucs
Kesztyű, zokni
Sapkák
Napszemüveg
Esőruha, Thermo ruha
Botok
Spod
Harcsázó
Rakós
Pergető
Feeder
Léki
Legyező
Surf
Teleszkópos
Bolognai
Spicc
Bojlis
Match
Drop Shot
Műcsalik
Plasztik csalik
Villantók
Ottó bácsi villantói
Woblerek
Norizi
Yo-Zuri
Frenetic
Speciális/egyéb műcsalik

Kosár

A kosár üres

 

Röviden

                                                                                  -Tájékoztató az állami horgászvizsgáról

- Horgász vizsga tananyag

- Horgász vizsga időpontok 2018

- Fogási naplók leadási határideje 

2018. február 28.    

 

 

PV TV

 

Hogy, mi a horgászat?

 

Szolunáris tábla 2022.

 

Facebook

 

Túrista állami jegy

Egy felületen megtalál mindent,

ami a 90 napos

turista állami horgászjegy

kiváltásához szükséges!

- állami turista horgászjegyhez

szükséges tananyag

- online kitölthető vizsga

- horgászjegy igénylése

- bankkártyás fizetés

 
 
 

Jó tudni

 TÉLI ÜNNEPEK

katt a képre

Hírek

Túl a harcsapaprikáson

 Hajdan fényes fejezeteket kaptak a halak a honi gasztronómiában, ám manapság hajlamosak vagyunk egy-egy rántott ponttyal kipipálni a dolgot. A Halkakasban megtudtuk, miként varázsolhatjuk változatosan az asztalunkra hazai halainkat!

 

Krúdy korában még ezerféleképpen készítették a halat: pácolták, párolták, savanyították, s nem feledkeztek meg a belsőségekről, az ikráról sem. A sokféleségről ma sem kell lemondanunk – állítja Lévai Zsuzsanna, aki a főváros első és egyetlen halbisztrójának üzletvezetője. A Halkakas menüjéből napról napra kiderül, hogy nem válik unalmassá, ha sok a hal az étlapon. Otthon is érdemes legalább hetente az asztalra tenni, hiszen ez a legegészségesebb fehérjeforrásunk. A pontyon és a harcsán kívül érdemes bővíteni a repertoárt például a csukával, amurral, busával, pisztránggal, fogassal, vagy éppen az ugyancsak idehaza tenyésztett barramundival. Némi fantáziával túlléphetünk a rántott ponty, harcsapaprikás, halászlé „szentháromságon”, és igen sokféle étket varázsolhatunk a hazai vizek kincseiből. Jó magyar szokás szerint a halas fogásokat szalonnával, zsírral, liszttel nehezítjük, ám ha könnyen emészthető, egészséges ételekre vágyunk, bátran újíthatunk a receptjeinken. Éppenséggel a sült változatnak sem kell olajban tocsognia.

 

– A gyerekeket is könnyebb megnyerni, ha azoktól az ételektől sem tiltjuk el őket, amiket szívesen fogyasztanak a gyorséttermekben. Csakhogy mi a halbisztróban jobb minőségű alapanyagból és háziasan készítjük el ezeket, amit otthon is megtehetnek a háziasszonyok. Nálunk a halburger friss filéből készül, amibe 70%-ban harcsa, 30%-ban ponty kerül – magyarázza az üzletvezető. Mivel az édesapja haltenyésztő, maga is megszokta, hogy gyakran kerüljön a tányérra csőben vagy zöldségekkel és sajttal sült hal, netán frissen, ropogósra kisütött keszeg, kárász. Akadnak azonban újításai is, hiszen ki szabja meg, hogy a töltött paprika csak sertéshúsból készülhet? Kiderült: halas húsgombóccal éppoly remek. A rakott zöldbab vagy a chili con carne is finom halból, mint ahogyan a nálunk is bevált ázsiai ételeket szintén érdemes kipróbálni vele. A halászlé is többféle változatban rotyoghat: a korhely módra főzöttet például mustárral savanyítjuk, a Regős halászlevet pedig frissen facsart citrommal és tejfölös habarással. Amikor egészben sütjük a pisztrángot vagy a barramundit, izgalmas ízeket varázsolhatunk, ha például zöldfűszerekkel készült keverékkel dörzsöljük be a hal hátát és hasát.

 Füstöltbusa- pástétom

- 25 dkg füstölt busa

- 1 főtt tojás

- ½ citrom leve

- 3 szál újhagyma

- 2 ek. majonéz

- 2 ek. tejföl y só

- 2 ek. görög joghurt

- 1 csokor petrezselyem

- őrölt fekete bors

A füstölt busát kifilézzük. Az apróra vágott újhagymát meglocsoljuk pár csepp citromlevével és sózzuk, hogy megszelídüljön. Hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a joghurtot, a főtt tojást és a finomra vágott petrezselymet. Ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal, s ha még szükséges, meglocsoljuk egy pici citromlével.

Összekeverjük, botmixerrel kissé pürésítjük. Pirítóssal adjuk az asztalra. 

Harcsacurry- pástétom

 - 30 dkg harcsafilé

- 3 szál újhagyma

- 3 ek. majonéz

- 1 ek. currypor

- 2 tejföl y citromlé

- 2 ek. görög joghurt

- só y őrölt fekete bors

- 1 kk. frissen reszelt gyömbér

- ½ cs. koriander

A kockákra vágott harcsát kevés olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal. Még langyosan hozzákeverjük a curryport, és hagyjuk kihűlni. Az apóra vágott újhagymát meglocsoljuk pár csepp citrommal, és szelídítésképpen megsózzuk. A pirított harcsához hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a joghurtot, a finomra vágott petrezselymet meg a gyömbért. Ha szükséges, még ízesítjük sóval, borssal és citromlével. Összekeverjük, botmixerrel pürésítjük. Pirított bagettel tálaljuk.

Bátran buzdíthatunk hát mindenkit: halra, magyar!

forrás:szabadföld.hu