Aktuális!

 

Debreceni Csali HE. horgászversenyei 2022. évben

----------------------------------------

 

 

 

Bottartók, rood pod
Görgők
Bottartók
Rood Pod kiegészítők
Rood Pod
Ajándék tárgyak
Orsók
Match
Univerzális
Harcsázó
Multiplikátor
Harcifékes
Bolognai
Feeder
Legyező
Pergető
Elsőfékes
Léki
Távdobó
Hátsófékes
Nyeletőfékes
Ágyak, székek, hálózsákok
Ágyak
Székek
Kiegészítők
Hálózsák
ÚJ TERMÉK !
Csónak, csónak motor,etető hajó
Táskák, botttartók, zsákok
Forgók,kellékek, aprócikkek
Damilok, zsinórok, előkék
Monofil pontyozó
Bojlis előke
Feeder
Fonott
Előke
Match
Távdobó
Pergető
Gyártók
Sátrak, ernyők
Sátrak
Ernyők, sátras ernyők
Sátor kiegészítők
Lámpák
Fejlámpák
Kézilámpák
Camping lámpák
Horogcsalik
Konzerv horogcsalik, kukoricák
Techno csalik
Száraz horogcsali
Horog paszták
Műanyag csalik
Ólmok, etető kosarak
Etető kosarak
Ólmok
Úszók
Havi akciók
Etetőanyagok
BetaMix
SpecialMix
TímárMix
Haldorádó
Standard
Bázis Mix
Fluo Energy
Junior
Gold Feeder verseny
TopMethod
Fermentix
MarosMix
BETAINOS
Basic
EA Record 2000
Special
Extra
XXL
Adalék, aroma, dip
SpecialMix
BigCarp
SBS
CarpZoom
MarosMix
CarpAcademy
Van den Eynde
Haldoradó
Aromák
Dipek
Botok
Pergető
Harcsázó
Rakós
Feeder
Spod
Legyező
Teleszkópos
Surf
Léki
Bolognai
Spicc
Match
Drop Shot
Bojlis
Bojlik, pelletek
Tímár
CarpAcademy
SBS
CarpZoom
Haldorádó
Pellet
Bojli
Dynamite baits
AKCIÓ
Ruházat
Csizma, bakancs, papucs
Nadrág, póló, mellény
Sapkák
Kesztyű, zokni
Napszemüveg
Esőruha, Thermo ruha
Kapásjelzők
Egyéb
Elektromos
Merítő, haltartó hálók, pontymatracok
Merítő nyél
Merítő fejek és kellékei
Pontymatrac
Merítő hálók, mérő hálók
Haltartó hálók
Horgok
Szakáll nélküli
Előkötött
Bojlis
Kétágú
Bojlis előkötött
Békés halas
Horogélező
Háromágú
Egyágú rablós
Dobozok, ládák
Magvak, magmixek
CarpZoom
MarosMix
Haldoradó
Műcsalik
Plasztik csalik
Villantók
Ottó bácsi villantói
Speciális/egyéb műcsalik
Woblerek
Norizi
Yo-Zuri
Frenetic

Kosár

A kosár üres

 

Röviden

                                                                                  -Tájékoztató az állami horgászvizsgáról

- Horgász vizsga tananyag

- Horgász vizsga időpontok 2018

- Fogási naplók leadási határideje 

2018. február 28.    

 

 

PV TV

 

Hogy, mi a horgászat?

 

Szolunáris tábla 2022.

 

Facebook

 

Túrista állami jegy

Egy felületen megtalál mindent,

ami a 90 napos

turista állami horgászjegy

kiváltásához szükséges!

- állami turista horgászjegyhez

szükséges tananyag

- online kitölthető vizsga

- horgászjegy igénylése

- bankkártyás fizetés

 
 
 

Jó tudni

 TÉLI ÜNNEPEK

katt a képre

Hírek

A világ szégyene: horgásztól vesz halat a balatoni vendéglős

 Feketén kerül a hal a balatoni étterembeHalat a horgászoktól? Honnan kerül a balatoni hal az éttermek asztalára? E kérdésre kendőzetlen őszinteséggel válaszolt egy balatonboglári étterem konyhafőnöke széles nyilvánosság előtt, a köztévé Gasztroangyal című műsorában.

A riporter kérdésre, hogy „honnan származik a hal, hiszen a napi ajánlatukban is szerepel például fogasétel?”, azt felelte: – Nehéz a beszerzés, de előszeretettel szerzek be például horgászoktól.

Megnéztük e tóparti vendéglátóhely étlapját, s ezen a fogasfilé szerepel olívaolajon sütve, parajos házimetélttel, aszalt paradicsommal, mindez 3390 forintért.

Nem kerülték el a tévéműsorban elhangzottak a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. illetékeseinek a figyelmét sem. „Kihez kellene imádkoznunk, ha már az „angyalok” sincsenek a pártunkon?” – kezdődik a társaság honlapján is olvasható reagálás. – Legalábbis a Gasztroangyal. A gasztronómiai műsor vezetőjének persze nem kell ismernie a balatoni horgászrendet. Egy vendéglőben viszont pontosan tudni kellene a nyersanyagbeszerzés szabályait, amibe az élelmiszerhigiéniai előírások mellett a „feketén”, számla nélkül vett hús tilalma is szerepel. Sajnos, újra visszaigazolást kaptunk arról, hogy a Balatonból kikerülő halat illegálisan értékesítik, pedig a balatoni horgászrend kimondja, hogy „a horgászzsákmány eladása, gazdasági jellegű cseréje szigorúan tilos”.  Ennek alapján a vendéglőkben árult „balatoni halételek” alapanyagát legálisan kizárólag társaságunktól, valamint viszonteladóinktól lehet beszerezni.” 

Utánaszámolt-e valaki, hogy egy nyári idényben egyetlen balatoni vendéglő hány porció „balatoni fogast” árul ki? – feszegeti tovább a témát a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Majd úgy folytatják: „És vajon mennyi törvényes süllőbeszerzésről van számlája? Amit mi tehetünk: a horgászrendünk betartatása, amelyet – egyebek mellett – éppen az illegális halértékesítés megakadályozására szigorítottunk 2012-től. De az idézett példa arra is rávilágít: szükség van a halőrzés további erősítésére.

S arra is, hogy a hatóságok pontosan tudják ellenőrizni, honnan is származik az étlapon szereplő hal. Mert az illegális halkereskedelmet – ami az orvhalászatnak/orvhorgászatnak is fő mozgatója – a kereslet oldaláról lehetne igazából megfogni.”

Csapody Balázs, a számos szakmai elismerést kivívott balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa a halgazdálkodási társaságtól vásárolja a balatoni halat. – De még bennünket sem tudnak teljes mértékben kiszolgálni – jegyzi meg. – A halászat kérdését jó volna végre rendbe tenni. Teljesen természetes volna szerintem, hogy a zrt. lássa el balatoni hallal a tóparti éttermeket, halsütőket. Vagyis annyit halásszanak, hogy erre a célra is jusson és a horgászok se háborogjanak. Ehhez persze ilyen mennyiségű halat is kellene telepíteniük. Nem értem, miért csak a horgászlobbi érdekei fontosak. Az „ínyenclobbié”, a gasztronómiai, a turisztikai lobbié nem? A világ szégyene, hogy a Balaton partján nem lehet balatoni halhoz jutni, a világ egyetlen más idegenforgalmi régiója sem engedhet meg ilyet magának; itt is egymást kellene hogy érjék a halpiacok, a halárusító helyek, akár csak a tengerparton.

Csapody Balázs szerint egye nagyobb az igény a turisták körében, hogy megkóstolják a régió jellegzetes ízeit. S a Balatonnál ide tartozna a jófajta borok mellett a fogas, a keszeg is. – Halgasztronómiát lehetne erre építeni a Balatonnál, újabb vendégeket csalogatva – így a balatonszemesi éttermes. – Nonszensz, hogy mi nem élünk ezzel a lehetőséggel, ehhez képest a Fertő-tó osztrák oldalán ez jól működik. Ott vajon hogyan lehetséges? Arra is kíváncsi volnék, a Balatonra érkező turisták, üdülőtulajdonosok között mennyivel több a horgász, mint az, aki halat venne a halpiacon, balatoni halat enne egy étteremben, egy halsütőben? Amennyiben a halgazdálkodási zrt. nem tudná ellátni az éttermeket, akár a pecások is kaphatnának az őstermelőkhöz hasonló jogosítványt arra, hogy a kifogott hal bizonyos részét értékesíthessék.

forrás.sonlinme.hu